laupäev, 15. veebruar 2014

Üks ilus päev

Minu praeguse kodu katuselt paistab meri. Tegelikult paistab ta ka elutoa aknast aga sealt peab hoolikamalt vaatama, puud jäävad pisut ette. Katuselt vaadates ei ole mingit kahtlust, meri mis meri. 
Selleks, et merele lähemale saada, tuleb minna kas Almancili, Quarteirasse, Vilamourasse, …. ühesõnaga, tuleb kuskile minna.
Mida tugevamaks mere lõhn muutub, seda rahutumaks Nina muutub. Kui siis auto ukse lahti teed, tormab õnnelik loom mööda randa ringi, püüab randuvaid laineid näksata ning sumab vahu sees, mille taanduv laine maha jätab. Kõige toredam on muidugi see, kui keegi viitsiks kogu aeg lendavat taldrikut lennutada. Pildil on üks vähestest puhkehetkedest, mida Nina endale eile rannas lubas

Pulgakomm!


Randkorilus on täiesti omaette spordiala. Vaatasin kuidas see naine kükitas tükk aega sama koha peal. Mis ta sealt leidis, ei tea. Minul oli igatahes seebialust vaja, selle ma ka leidsin :) 
Taamal paistmas Quarteira



Valge sulg teed näitamas
Loom ja linnud. Ninal silmnähtav ornitoloogia- huvi puudub. No vahest võib piki randa kajakaid taga ajada aga see on lihtsalt ettekääne jooksmiseks. Minu šoti terjer seevastu oli tõeline "ornitoloog". Üle meie Läänemaa talu maade ei saanud märkamatult lennata ükski lind! Kord pidin päris pikalt taevast uurima, enne kui nägin üht täpikest kõrgel- kõrgel.  Arnold oli selle kulli tuvastanud kui tõsise õhupiiri rikkuja. Kuidas seda täpikest üldse oli võimalik märgata, jäi mulle arusaamatuks.
Kord laskus aga naabruses pesitsev kurg meie õuemurule. Esimesel hetkel Arnold lihtsalt ei uskunud oma silmi. Hetke oli ta sõnatu ja siis toimus rünnak. Nii nagu tema lühikesed jalad võtsid, otse üle peenarde, üle mutimulla hunnikute, sõjahüüd taandumas üksikuteks kähisevateks haugatusteks.
Kõik rünnakud lõppesid siiski ootuspäraselt. Lind vaatas lähenevat objekti hetke huviga ja  tõusis siis  rahulikult lendu. Arnoldil ei jäänud muud, kui tõmmata ninaga õhku, märgistada häbitu sissetungi koht just talle omasel moel ja  juba peale seda võis rahulikult oma vaatluspunkti naasta.

Hiidpokud

Minul taskud "seebialuseid" täis, Ninal kasukas liiva täis. Ilus päev oli. Aeg koju minna

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar